« Home | Don't wrap food with paper or tissue » | Eid-al-Adha » | Firefox 1.5 memory leak » | Bomb blast in Palu » | Fireworks, firecrackers, and new year » | I need more harddisk space » | Creating your photo story » | Formalin in foods » | First experience with digicam » | Unwanted greeting e-cards » 

Tuesday, January 03, 2006 

Laptop "internal" mouse

First time I use a laptop, I don't like to use the "internal" mouse and decided to use an "external" mouse instead. At that time, I don't know exactly how to use the "internal" mouse efficiently and effectively.

By experience, I found that the "internal" mouse is quite easy to use and very effective. I just can use one finger to operate it in many cases, but in some other cases such as "click and drop" or "double click", I still found something "stupid". Sometime, accidentally because of the sensitivity of the "internal" mouse, I move a directory to another place, or execute something that I don't want to execute.

Did you have the same experience like me with the "internal" mouse at the first time you use it? or may be you have some tips or tricks using "internal" mouse that want to share with me? please let me know.

Sama. Suka kepleset klo make internal mouse. Apalagi ane yg kerjanya banyak berhubungan ama menghubungkan node satu ke node lainnya supaya jadi peta. Wahhh... sukarr... Sampe sekarang blom nemu tuh cara plg epektip.

Aku suka make internal mouse krn pas ngeklik suatu item bisa langsung di padnya. Seru aja gitu...ganti... :)

saya punya problem yg sama saat pertama pake internal mouse. bete deh apalagi klo lagi buru2. biar ga bete akhirnya teteb mesti ada external mouse :)

bgicu... :p

+++ tika

Dulu pernah waktu pertama kali nyoba di Laptopnya Mas Edvin, dueh sangat sensitif banget, orang niatnya mau ngedrag eh malah double click jadi open doc deh...tapi Alhamdulillah sekarang karena aku pakai laptop dan udah terbiasa jadi lebih enak aja, klo mau cepet tinggak touch padnya aja diketuk pelan udah deh itu udah sama dengan klik.

Tips kali yah kalo mau pilih dulu sebelum klik sih cara saya cuman geser tangan aja, jgn sampai ngetuk padnya, dan biasanya klo udah ok pakai tombol kiri aja buat lebih enak atau yah tinggal ngetuk pad...

Sejauh ini saya lebih senang pakai internal mouse, malah ribet pake eksternal mouse euy..memang agak sedikit susah pas lagi ngedit foto misalnya butuh berapa tangan buat mencet keyboard plus mouse suka sampai pegel2 euy..

@mala: untuk edit gambar, saya sudah cukup terampil pakai jempol dan jari tengah...

Post a Comment

My Digest

About me

  • I'm agus set
  • From Hamburg, Germany
about me
Google

Powered by Blogger
and Blogger Templates
Listed on BlogShares